Roláda
Nepečená kávová roláda
- cukrovinky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 44458x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: |
|
2 lyžice | rum |
6 lyžíc | silná káva |
100 g | cukor múčka |
300 g | detské piškóty |
2 lyžice | kakao |
na ozdobu: |
|
strúhaná čokoláda | |
kokos | |
čokoládová poleva | |
náplň: |
|
100 g | cukor múčka |
150 g | kokos |
150 g | maslo |
Postup prípravy receptu
Najprv rozdrvíme piškóty skoro až na prach, aby sme potom nemali v ceste kúsky. Piškóty zmiešame s cukrom, nalejeme kafe, ktoré nemusíme dať úplne všetko. Radšej potom pridáme, keď bude potreba. Pridáme rum a kakao. Keď sa bude zdať kakaa málo, tak môžeme pokojne dať viac. Cesto spracujeme a môžeme nechať chvíľu odležať. Suroviny nemusia byť úplne odvážené presne, niekto má radšej sladšie, niekto nemusí rum. Zatiaľ si pripravíme náplň. Ľahko ušľaháme maslo s cukrom a postupne pridávame kokos tak, aby sa náplň dala aspoň trochu spojiť. Na dosku si dáme potravinárskou fóliu alebo vrecko. Na fóliu cesto rozvaľkáme do obdĺžnikového tvaru s hrúbkou asi 0,5 cm - 1 cm. Na cesto naplácáme rovnomerne naplň a zrolujeme. Nepečený roládu môžeme zabaliť do fólie a dať do chladničky stuhnúť. Nepečený kávovú roládu môžeme zdobiť kokosom, čokoládovou polevou alebo len posypať strúhanou čokoládou.