Laskonky
Laskonky
- cukrovinky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 35053x
Postup prípravy receptuIngrediencie
cesto: |
|
3 ks | bielok |
citrónová šťava | |
80 g | vlašské orechy |
280 g | cukor múčka |
70 g | strúhanka |
krém: |
|
30 g | lieskové orechy |
140 g | maslo |
1 ks | žĺtok |
140 g | cukor |
30 g | vlašské orechy |
Pripravíme si cesto. Bielky vyšľaháme s cukrom do tuha. Pridáme mleté vlašské orechy, strúhanku a citrónovú šťavu. Zo snehového cesta tvarujeme malé placky a skladáme sa na plech vyložený papierom na pečenie. Môžeme použiť aj formu na laskonky, ktorá sa dá kúpiť. Cesto pečieme v mierne predhriatej rúre na 150 ° C. Upečené laskonky necháme vychladiť. Zatiaľ si pripravíme krém. Cukor ušľaháme so žĺtkom. Pridáme oboje orechy. Krémom spájame kolieska laskonek. Laskonky potom necháme stuhnúť a môžeme podávať.